Nynke de Ruigh

Nynke geeft lessen in Dans, Mindfulness en Sport. Zij werkt vooral met en voor kinderen en jongeren in het basis-, middelbaar- en hoger onderwijs en geeft ook lessen aan volwassenen. Nynke is de oprichter van NLmoves.

 

Nynke danst al haar gehele leven. Naast klassiek ballet danst zij ook modern. In 2013 is zij afgestuurd aan de theateracademie te Utrecht (HKU) als 1e graads theaterdocent met een specialisatie in choreografie. 'In mijn danslessen gaat het niet om het aanleren van de vaste danspasjes maar gaan wij op zoek naar ieders eigen talent, verhaal en beweging. Durf op een podium, jouw eigen podium, te staan en te dansen met een bepaalde intentie en met een goede basistechniek. Nynke creëert onder andere daarom, in samenwerking met verschillende kunstenaars of organisaties talentontwikkelingsprogramma’s in Nederland en Suriname.

 

Naast het lesgeven in dans en theater geeft Nynke lessen in mindfulness. Yoga, Pilates en Zen meditatie zijn haar grote interessegebieden. Nynke is gekwalificeerd om jongeren en volwassenen hierin te begeleiden. Zij heeft veel ervaring met het geven van groepslessen in Yoga en Pilates en combinaties daarvan.  Zen meditatie verwerkt zij in haar lessen. Ook heeft zij Zen meditatie gegeven aan pubers met faalangst en werkt zij nauw samen met Zentrum Utrecht. 'Bij de mindfulness lessen gaat het niet om de vaste basisoefeningen maar zijn wij bezig met de beleving van de beweging. Ik vind het een uitdaging om elke persoon te zien groeien en op eigen tempo te begeleiden.'

 

Ook op het gebied van sport geeft Nynke lessen, o.a. in bootcamp en circuittraining. Het plezier in bewegen en dat samen doen, is hierbij het uitgangspunt. Maar dat moet wel verantwoord gebeuren om overbelasting te voorkomen. Daarom werkt Nynke samen met gespecialiseerde Personal Trainers om voor de deelnemers de juiste programma's te ontwikkelen en uit te voeren.

 

Door de jaren heeft Nynke zich ontwikkelt als een duizendpoot in bewegen en is lesgeven haar grote passie. De keuze om haar eigen school op te richten was dan ook een organisch en vanzelfsprekend proces. 

'Beweeg weer van binnenuit en luister naar jouw onderbuik gevoel en de interne kracht die jouw leven een richting zal geven.'
‘Ik ben op zoek naar ieders eigen talent, verhaal en beweging’Nlmoves algemene voorwaarden privacy