Mindfulness

Mindfulness betekent bewust aanwezig zijn in het hier-en-nu. Je bent helemaal wakker en je kunt goed en zonder oordeel waarnemen hoe het op dit moment met jou is en wat er in jouw omgeving gebeurt. Je zou kunnen zeggen 'je zit lekker in je vel'. Om dat te bereiken kun je vele verschillende trainingen doen. Fysieke beweging en meditatie zijn daar voorbeelden van. NLmoves biedt dit aan.


Yoga

Lessen voor volwassenen. Door het beoefenen van Yoga werk je aan een betere beheersing over jouw geest en lichaam. Je raakt onthaast en jouw stress vermindert. Fysieke Yogavormen dragen bij aan bergroting van de flexibiliteit van jouw lichaam. Je beweegt je soepeler, de doorbloeding in jouw spieren verbetert en jouw houding verbetert. Kortom, je voelt je vrijer en bent je meer bewust van al hetgeen in jouw omgeving gebeurt. De Yogalessen zijn gebaseerd op de Hatha Yoga techniek en/of Astanga Vinyasa techniek. In Hatha Yoga beoefen je lichaamshoudingen (asana's) en ademhalingstechnieken (pranayama's) in een statische, niet bewegende vorm. In Astanga Vinyasa Yoga (ook wel Power Yoga genoemd) oefen je in bewegende lichaamshoudingen. Wij geven beide vormen van Yoga in onze groepslessen.


Pilates

Lessen voor volwassenen. Pilates is gericht op het in evenwicht brengen van het lichaam. Het is bewegen van binnenuit met een hoge mate van concentratie en beheersing. Pilates is technisch en moet goed worden uitgevoerd. Daarom biedt NLmoves Groud Control Pilates aan. Deze methode, ontwikkeld door Debby Jenner in Engeland, is gericht op een groep deelnemers, maar stelt de docent in staat aandacht te besteden aan de precieze uitvoering van de bewegingen van alle individuele deelnemers. In de lessen combineren wij, vaak op verzoek van onze deelnemers, Pilates en Yoga. Pilates oefeningen zorgen voor krachtontwikkeling en balans, Yoga oefeningen dragen bij aan de flexibiliteit van het lichaam. 


Zen meditatie

Zen meditatie wordt door NLmoves nog niet aangeboden in separate lessen. Wij bouwen Zen meditatie in in onze lessen in Yoga en Pilates. Zen staat eigenlijk voor Zazen. Dit betekent zitmeditatie. Bij Zen medidatie probeer je om je brein niet te laten werken. Door de juiste lichaamshouding en je te concentreren op je ademhaling kom je dieper in jezelf en word je rustig en helder. Je bewustzijn vergroot. Daardoor neemt je concentratievermogen toe en kun je beter in het hier-en-nu zijn. NLmoves volgt de methode die is ontwikkeld door Zentrum in Utrecht. 

'All the things that truly matter -beauty, love, creativity, joy, inner piece- arise from beyond the mind.' -Eckhart Tolle-Nlmoves algemene voorwaarden privacy