Dans

Wil je graag dansen? Van dansen word je blij. Van dansen krijg je energie. Van dansen wordt je creatief en je krijgt zelfvertrouwen. Wij geven verschillende danslessen op de scholen in Kanaleneiland aan peuters, kleuters en aan kinderen van groep 3 t/m 8. Lees verder om een overzicht te krijgen over alle verschillende lessen. Kijk ook op deze website onder 'Lesrooster' voor het complete overzicht van alle lessen. Onder abonnementen vind je een overzicht van de kosten. 

 

Wil je graag meedoen? Schrijf je in door een mailtje te sturen naar info@NLmoves.com. Je ontvangt dan een inschrijfformulier. Je kunt je ook inschrijven door op deze website op de het lesrooster op de les van jouw keuze te klikken. ook kun je op de button 'Aanmelden' klikken en vervolgens op de datum van de door jouw gekozen eerste les te klikken. Daar vul je jouw gegevens in. Je wordt dan automatisch ook ingedeeld voor de volgende lessen. 


Peuter- en Kleuterdans

Geschikt voor kinderen van 2 1/2 tot 4 jaar en groep 1 en 2. Deze lessen zijn gericht op dansexpressie. Samen met andere kinderen leert jouw kind ritmisch te bewegen op muziek. Aan de hand van een mooi verhaal leren de kinderen spelenderwijs de beginselen van dans. Zij ontdekken hun fysieke mogelijkheden en worden uitgedaagd daarmee creatief om te gaan. Kinderen voelen zich vrijer als zij dansen en zo bouwen zij zelfvertrouwen op. Dat helpt in hun verdere sociaal-emotionele ontwikkeling. 


Dansmix

Geschikt voor kinderen in groep 3, 4 en 5. In de lessen maak je kennis met de beginselen van de verschillende dansvormen, zoals klassiek ballet, moderne dans en hiphop/streetdance. Je leert de verschillende basistechnieken van dans en word je bewust van danselementen, zoals tijd, ruimte en kracht. Doordat kinderen op jongere leeftijd elkaar vaak nadoen en inspireren, leren de kinderen snel. De creativiteit wordt ontwikkeld door te bewegen op een woord of thema en door de kinderen uit te dagen zelf een dans te maken met gebruik van beschikbare materialen. Wil je graag verschillende stijlen dansen? Dan is dansmix echt iets voor jou. 


Hiphop en Streetdance

Geschikt voor kinderen in groep 3/4/5 en in groep 6/7/8. Hiphop en Streedance zijn anders! Deze dansstijlen zijn ooit ontstaan in New York. Er zijn basisstijlen, zoals locking (even vasthouden), popping (spieren aanspannen), waving (golfbeweging), house (snel voetenwerk) en waacking (armen rondom bewegen) en andere stijlen. Streetdance is de dans van de straat. Bij Streetdance laat je je inspireren door wat er om je heen gebeurt en daar improviseer je op. Zo kun je je fantasie de vrije loop laten en kom je tot gave bewegingen! Wil je samen lekker vrij bewegen en je helemaal uitleven op de dansvloer? Dan is Hiphop/Streetdance echt iets voor jou. 


Hiphop en Modern

Geschikt voor kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8. Hiphop wordt steeds populairder. Het is een stoere dansstijl op stoere muziek. Je leert de basistechnieken en als je al verder bent de supergave bewegingen. Door Hiphop te combineren met de moderne dansstijl, krijg je de kans je eigen verhaal te vertellen door middel van beweging. Je kunt je helemaal uitleven en je publiek laten zien wat je te zeggen hebt! Wil je graag iets anders dan anders? Dan is Hiphop/Modern echt iets voor jou! 


Klassiek Ballet

Geschikt voor kinderen in groep 3, 4, en 5. Klassiek ballet is de basis van alle dansvormen. Je leert in deze lessen de klassieke basispassen en elegant bewegen. Ook wordt veel aandacht besteed aan samen dansen. Als alle kinderen tegelijk bewegen ontstaat een krachtig en mooi beeld, waar jouw ouders en anderen graag naar kijken. Klassiek ballet is ook hard werken. Je leert je lichaam te stretchen, waardoor je lange bewegingen kunt maken. Klassiek ballet is kunst! Wil je ontdekken of je passie hebt voor deze elegante dansvorm? Dan is klassiek ballet echt iets voor jou. 


Modern en Jazzdance

Geschikt voor kinderen in groep 6/7/8. Moderne dans -de naam zegt het al- is een moderne en vrije manier van dans, die verder gaat dan het aanleren van danspassen. Je leert een verhaal te vertellen door middel van beweging. Ook jij hebt een groot inlevingsvermogen en dat leer je in te zetten. En je laat je emoties zien. Jazzdance is een strakkere dansvorm, meer gericht op show. Je kent vast wel de dansen uit musicals. Dat leer je bij Jazzdance. Heb je zin om enthousiast te dansen zonder dat je heel technische en ingewikkelde danspassen moet onthouden? Of wil je meer durven op de dansvloer? Dan is Modern/Jazzdance echt iets voor jou. 


Theaterdans

Geschikt voor kinderen in groep 5, 6, 7 en 8. Theaterdans is speciaal! Het is een combinatie van theater en dans. Je leert verschillende dansstijlen en werkt samen aan een voorstelling met een mooi verhaal. Je leert niet alleen dansen, maar ook acteren. Door tekst, dans, muziek en licht te combineren ontstaat een bijzondere voorstelling, waarin ook jij een belangrijke rol speelt. Wil je altijd al graag toneelspeler worden, maar kun je ook dansen? Dan is Theaterdans echt iets voor jou!


Breakdance

Geschikt voor meisjes en jongens in groep 5/6/7/8. Breakdance is cool! In deze lessen leer je eerst hiphop te dansen. Dat zijn strakke bewegingen, waarbij je zelf je eigen stijl kunt ontwikkelen. Daarnaast leer je breakdance. Daarbij dans je op je handen en voeten en maak je acrobatische bewegingen. Dit vraagt veel kracht en je moet veel oefenen natuurlijk. Maar als je hiphop en breakdance kunt, dan ben je echt hip! Als je gaaf wilt bewegen met je vrienden en vriendinnen en wilt laten zien wat je kunt, dan is Breakdance echt iets voor jou. 


Talentklas

Selectiegroep, waarvoor je auditie doet. De talentklas is voor danseressen en dansers, die een bijzonder talent blijken te hebben. Je hebt al verschillende dansvormen geleerd en bent thuis op de dansvloer. In de lessen dansen wij choreografieen, die speciaal voor de groep zijn ontwikkeld. Afhankelijk van de belangstelling van de groep kan dat modern, jazz, hiphop of misschien wel klassiek zijn. Als je een meer ervaren danseres of danser bent en graag samen met anderen wilt trainen om nog beter te worden, dan is de Talentklas echt iets voor jou. Vraag de dansjuf of je auditie mag doen. 


Maak Je Eigen Dans

Geschikt voor kinderen in groep 5, 6 en 7. In deze lessen leren wij jou niet dansen, maar je gaat zelf aan het werk met je vrienden en vriendinnen. Je maakt je eigen dans (choreografie) en videoclip! Je wordt natuurlijk wel geholpen door de Juf. Je hebt waarschijnlijk al wel ervaring met dans en je hebt zeker goede ideeen! Als je echt uitgedaagd wilt worden en zelf wilt laten zien wat je kunt, dan is deze les echt iets voor jou. 


Dans in het Theater

Geschikt voor kinderen in groep 3 en 4. Wat zou je ervan zeggen als jij zou optreden in het theater? Zou je dat willen leren? Daar komt veel bij kijken! Je leert in deze les niet alleen dansen, maar ook kostuums maken en je speelt met decor en theater make-up. Zo zet je je eerste stappen op weg naar het theater! De dans die jullie samen in de les maken, kan worden bekeken door jouw ouders bij de laatste les. 


PowerMoves Sport & Dans

Voor vrouwen 18+. PowerMoves brengt je in beweging. Je sport en danst tegelijk! De oefeningen zijn uitdagend en leuk om te doen en de muziek stimuleert je om lekker te bewegen! Je hebt bovendien plezier met je mede sporters/dansers. En na de les ben je voldaan en heb je weer energie om de kinderen op te halen van school of te begeleiden in de middag. 


Dance Fit

Geschikt voor vrouwen (18+). Dance Fit betekent gezond bewegen op muziek. En alleen met vrouwen. Je leert verschillende dansvormen en leert nieuwe danspassen. Ook als je niet ervaren bent kun je meedoen. Met de groep dansen wij eenvoudige choreografieen en daarmee inspireren wij elkaar om samen een mooi resultaat te bereiken. Het gaat om het plezier. Als je zin hebt om er even uit te zijn en vrij te bewegen op pakkende muziek? Dan is Dance Fit echt iets voor jou. 

'Great dancers are not great because of their technique. They are great because of their passion and story.' -Martha Graham-Nlmoves algemene voorwaarden privacy